Klaar met ping pong, maak ruimte voor purpose

Geef innovatie een boost met oog voor de mens

Waar vroeger een tafeltennistafel, een glijbaan of een indoor zwembad je op 1-0 voorsprong zette ten opzichte van andere werkgevers, geldt dit nu niet meer. De huidige generatie werkzoekenden én werknemers zijn op zoek naar meer purpose, oftewel betekenis in hun werk. Het aantal burnouts, bore-outs en bullshitjobs stijgt. Dus: een geinig idee hoor, ping pongen op kantoor, maar waarin maakt jouw organisatie écht het verschil? Hoe draag je bij aan de wereld van morgen? En aan de ontwikkeling van je medewerkers? Het is tijd voor de nieuwe werkelijkheid van werk: eentje met meer menselijke maat.

Meten van de menselijke maat

In deze nieuwe werkelijkheid worden mensen weer vooropgesteld, in plaats van processen of systemen. Dit creëert ruimte voor meer sociale innovatie en betekenisgeving. Zo blijkt uit dit artikel van Harvard Business Review dat je innovatiepotentieel met maar liefst 300 procent stijgt als je meer ruimte maakt voor de mens áchter het beeldscherm. Maar hoe doe je dat, de mens vooropstellen? In samenwerking met Circles of Future Skills en het bedrijfsleven heeft ilionx de menselijke maat-scan ontwikkeld waarin je aan de hand van vijf punten de algehele gezondheid van je organisatie of afdeling kunt meten. Deze punten zijn autonomie, veiligheid, respect, betrokkenheid en innovatie. Met onze scan ontdek je niet alleen het tevredenheidsniveau van medewerkers, maar ook hun emotionele veiligheid, hun levensstijl, de mate waarin ze zich thuis voelen bij een bedrijf en de mate waarin ze worden uitgedaagd. Durven ze verbinding op te zoeken met collega’s? Hebben ze het gevoel te kunnen bijdragen aan een verbetering van de maatschappij? Dit kunnen we zowel op individueel niveau, als op team- of organisatieniveau in kaart brengen.

Momenten die ertoe doen

De scan geeft weer op welk van de vijf bevraagde punten je nog werk te verzetten hebt. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Om de juiste impact op het juiste moment te maken, hebben we een aantal momenten geïdentificeerd waarop je het verschil maakt. Deze momenten bevinden zich vaak aan de start van iets: de start van een nieuwe baan, de start van een nieuw project of de start van innovatie. Maar dit soort momenten zie je ook terug in beoordelingstrajecten, na terugkomst van zwangerschapsverlof of het doorgroeien in een nieuwe rol. We leggen je graag uit waarom én hoe je op deze momenten het verschil maakt. En de term bullshitbaan? Die kan de prullenbak in.

Ook duurzaam bouwen aan de toekomst van je bedrijf met meer zingeving voor je medewerkers? Volg dan onze masterclass of neem contact op met info@meermenselijkemaat.nl voor de menselijke maat-scan.

Meer weten? Bekijk dan onze website: www.meermenselijkemaat.nl   

Verder praten over #meermenselijkemaat?


Wij komen graag met je in contact als ons verhaal of missie voor meer menselijke maat op de werkvloer je aanspreekt.