Nieuw: Meer Menselijke Maat finalist van landelijke overheid uitdaging

Wist je dat… Meer Menselijke Maat (MMM), het initiatief voor de mens voorop op de werkvloer, in de finale stond van een landelijke startup challenge? Waarschijnlijk niet, maar we praten je graag bij. Wat feiten op een rij:

  • De uitdaging: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties schreef vlak voor de zomer de volgende startup challenge uit: Hoe maken we 120.000 rijksmedewerkers bekend en bekwaam met de principes van ambtelijk vakmanschap? (lees hier meer).
  • De oplossing: Wij, oftewel Rowan Hordijk, Jorrit de Jonge en Ana Hoving kwamen samen en bedachten ‘’De Menselijke Maatwerk Kamers’’. Een ervaringsreis voor ambtenaren om meer menselijke maat in hun werk toe te passen.

Meer Menselijke Maat is uiteindelijk na 3 rondes geëindigd op de 3e plek. De jury bestond uit programmaleiders en projectmanagers van; Grenzeloos Samenwerken en Ambtelijk Vakmanschap vanuit de ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Een quote van de jury waar we erg trots op zijn is;

‘’Jullie aanpak om ambtenaren een beleving mee te geven sprak ons erg aan. Hoe je in de huid van een ander (bijvoorbeeld burgers) kan kruipen, om hen zo beter te begrijpen en te helpen.(…) Dit kan ook zeker relevant zijn voor andere overheidsprogramma’s, zoals Garage de Bedoeling of Werk aan Uitvoering (WAU).’’ – Jury van het ministerie van BZK en SZW

In het kort: De Menselijke Maatwerk Kamers

De belevingsreis voor ambtenaren om de menselijke maat echt handen en voeten te kunnen geven in hun dagelijkse werk. Deze unieke ervaring nodigt uit om collega’s mee te nemen voor een teambuilding, -dag of brainstorm sessie, in een bijzondere setting en gefaciliteerd door diverse experts en trainers.

Je wordt bewust van onbewuste aannames en werkwijzen. Geprikkeld via beeld, geluid en verhalen uit het werkveld van collega ambtenaren, die direct contact hebben met burgers. Waarbij je de kamers afsluit met een concreet handelingsperspectief en actieplan op zak. Want wat kan jij en/of jouw team morgen echt anders doen?

Meer weten? Bekijk afbeelding 1 hieronder hoe wij denken ambtenaren te enthousiasmeren om deze ervaring te ondergaan waarbij de 7 principes van Ambtelijk Vakmanschap de basis vormen.

Afbeelding 1. Redenen om te gaan en de 7 principes van Ambtelijk Vakmanschap

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat nu?

We feliciteren Theater Beweegt met hun 1e plaats en wensen hen veel succes met de Startup in Residence periode, waarin zij hun oplossing verder zullen uitwerken. En wij? Wij gaan door. De positieve signalen vanuit de jury sterken ons dat onze oplossing relevant is om binnen diverse overheidsprogramma’s te verwerken. Kan jij ons hiermee op weg helpen of zit je zelf bij zo’n programma? Dan komen we graag met jou in contact via info@meermenselijkemaat.nl.

Meer Menselijke Maat staat voor de mens voorop op de werkvloer van (overheid)organisaties. We bieden inzicht, handelingsperspectief en interventies voor medewerkers en teams die hier serieus mee aan de slag willen. Eens kennismaken? Graag, stuur ons een bericht via info@meermenselijkemaat.nl

Verder praten over #meermenselijkemaat?


Wij komen graag met je in contact als ons verhaal of missie voor meer menselijke maat op de werkvloer je aanspreekt.